Locatie

Pentru a sărbatori Centenarul Mocanitei Transilvaniei, vă propunem să descoperim 3 dintre locaţiile reprezentative pentru acest traseu.
1. Gara Teaca IMG_8368

Aici ne intalnim la ora 14.00, aşteptăm trenul cu abur să ajungă în gară, dezvelim placheta comemorativa ce am pregătit-o pentru a o afişa pe clădirea gării, vizităm muzeul amenajat în biroul de mişcare şi servim un pahar din celebrul vin de la Teaca.

2. Valea Lupului
IMG_8406

Valea Lupului este zona o zonă de o frumuseţe deosebită din Câmpia Transilvaniei, cu ale ei coline presărate de culturi de cereale şi pomi fructiferi, o zonă liniştită şi sălbatică, la marginea pădurii.
Aici vom servi un gulaş la ceaun pregătit de bucătarul nostru din Teaca, vom avea ocazia să urmărim filme din trecutul mocăniţei şi să fim încântaţi de cel mai bun taraf tradiţional de pe câmpie. Noaptea se lasă odată cu focul de tabără. Aici ne vom instala şi corturile pentru a campa peste noapte.

3. Castelul Teleki din Comlod
IMG_8452

Duminică dimineaţa vom porni cu mocăniţa prin pădurea deasă de fag şi stejar spre Valea Comlodului. Acolo vom vizita Castelul Teleki, construit în secolul al XVIII-lea, şi vom servi un mic dejun tradiţional. De aici ne întoarcem în gara Teaca.

IMG_8522
IMG_8420