DESCOPERĂ CELE 7 CRAME DIN PODGORIA LECHINȚA ȘI PESTE 30 DE SORTIMENTE DE VIN 

19 Octombrie 2019, Gara Teaca, Bistrița – Năsăud

Ia parte în poveste și poți câștiga o sticlă (din cele șapte) cu vin din Podgoria Lechința, iar noi te vom ține la curent cu evenimentele viitoare ale mocăniței.

PRODUCĂTORI

ORGANIZATORI

       Îți place vinul bun? Și nouă! Așa că te invităm într-o sâmbătă tomnatică pe plaiurile colorate ale Transilvaniei, într-un cadru inedit – Gara Mocăniței Transilvaniei din Teaca – să ne bucurăm împreună de rodul acestor meleaguri produse cu perseverență și pasiune de oameni deosebiți care au reușit în ultimii ani să readucă pe masa noastră vinurile celebre din Podgoria Lechința.

       Îi vei cunoaște și vei avea oportunitatea să deguști vinuri premiate produse de cele 7 crame din Podgoria Lechința ce vor participa la eveniment: 

  • Crama Valea Ascunsă,
  • Casa de Vinuri Zaig,
  • Lechburg,
  • Vie-Vin Lechința,
  • Crama Jelna,
  • Liliac Winery,
  • Crama Harșian.

       Desigur, vagoanele mocăniței ne vor oferi o atmosferă numai bună pentru a savura un pahar din vinul preferat, alături de oameni dragi sau oameni noi, pentru a scrie Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei, împreună. 

       Evenimentul va începe la ora 12, iar pe lângă degustarea de vin vor fi activitați feroviare, inaugurarea depoului drezinei, prezentarea vagoneților și utilajelor de lucru la calea ferată îngustă, vom amenaja și un mic muzeu cu fotografii și unelte folosite în trecut la calea ferată. 

       De asemenea, atmosfera va fi întreținută cu muzică bună, de către Manu’. Pentru cei care în contextul acesta au neșansa de a fi șoferi, există posibilitatea de a cumpăra vinul preferat la preț de producător pentru a-l savura acasă.

Accesul la eveniment este liber, însă te încurajăm să te înscri pentru a putea estima numărul de participanți.

       Cei care organizăm acest eveniment suntem Asociația Mocănița Transilvaniei – un grup de oameni pasionați ce luptăm pentru reabilitarea traseului de cale ferată îngustă dintre Lechința și Târgu Mureș – și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Turism în Bistrița-Năsăud“. 

       Împreună avem o viziune comună de a dezvolta zona printr-un proiect autentic care să pună în valoare ceea ce avem mai valoros: cultura. Iar când spunem cultură ne referim la un adevărat monument istoric reprezentat de o cale ferată și un traseu spectaculos de mocăniță construit acum mai bine de 100 de ani, precum și de cultura cultivării vinului, recunoscut în întreaga lume drept “Vinul Împăraților de la Viena“.

       Pentru moment organizăm acest eveniment în gară, deoarece infrastructura feroviară are nevoie de reabilitare, însă visăm ca într-o zi “Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei” să o spunem în timpul calătoriei cu trenul cu abur pe colinele însorite ale Transilvaniei. 

       Abia așteptăm să ne cunoaștem!

Ne vedem sâmbătă, 19 Octombrie, începând cu ora 12,

în Gara Teaca (pe DN 15A, drumul ce leagă Bistrița de Reghin).

Poți câștiga o sticlă de vin din Podgoria Lechința,

iar noi te vom ține la curent cu activitățile viitoare ale asociației.