Viitor

Istoria mocaniţei ne permite să visăm frumos. Ceea ce ne propunem noi este să adunăm comunităţile locale de pe traseu şi împreună să găsim soluţii pentru a dezvolta turistic această zonă minunată. Prin implicarea primăriilor am putea crea o aranjare mai bună a gărilor aferente liniei de mocaniţă. Localnicii cu o deschidere mai mare înspre turism pot oferi curioşilor ce vor să se bucure de viaţa simplă de la ţară, experienţe unice trăite în gospodăriile lor rurale. De asemenea, trebuie făcute investiţii substanţiale în infrastructura feroviară şi reabilitarea materialului rulant, ce s-a deteriorat în ultimii 20 de ani. Fiecare are rolul lui în cadrul acestui proiect.

Cum vedem noi mocăniţa în viitor? Traseul este unul spectaculos, cu tuneluri de vegetaţie şi animale salbatice ce ne privesc curioase printre copaci, aşa că ne propunem să respectăm natura şi să păstrăm aceste locuri intacte.
Cu toate acestea, vom milita pentru o mocăniţă funcţională de două ori pe zi, pentru superbul castel Teleki de la Comlod, renovat şi gata să-şi primească oaspeţii, ne dorim o comunitate implicată şi deschisă spre noi provocări, iar impreună vom reuşi să dezvoltăm o zonă turistică arhaică în acest colţ de rai.

Voluntarii Asociaţiei “Mocăniţa Transilvaniei”